Nissan pobednik konkursa za taksi vozila u New York-u

Bez autora
May 04 2011

Japanska kompanija “Nissan” dobila je desetogodišnji ugovor za proizvodnju nove generacije poznatih žutih taksi vozila za New York. Vrednost ugovora procenjena je na oko milijardu dolara. “Nissan” je na konkursu pobedio turskog konkurenta “Karsan Otomotiv” i američku kompaniju “Ford”. “Nissan-ov” dizajn temeljiće se na modelu kombija NV200 minivan.“Nissan” je dao najpovoljniju ponudu u oblasti potrošnje goriva i bio je najjeftiniji od ostalih konkurenata. To će biti najsigurniji, najudobniji i najprikladniji model taksija koji je grad ikada imao, saopšteno je iz kompanije Nissan.

Nissan pobednik konkursa za taksi vozila u New York-uJapanska kompanija “Nissan” dobila je desetogodišnji ugovor za proizvodnju nove generacije poznatih žutih taksi vozila za New York.

Vrednost ugovora procenjena je na oko milijardu dolara.

“Nissan” je na konkursu pobedio turskog konkurenta “Karsan Otomotiv” i američku kompaniju “Ford”. “Nissan-ov” dizajn temeljiće se na modelu kombija NV200 minivan. “Nissan” je dao najpovoljniju ponudu u oblasti potrošnje goriva i bio je najjeftiniji od ostalih konkurenata.

To će biti najsigurniji, najudobniji i najprikladniji model taksija koji je grad ikada imao, saopšteno je iz kompanije Nissan. Nova vozila zadovoljavaće potrebe prevoza 600.000 putnika dnevno.

Iz kompanije “Nissan” je saopšteno da očekuju da će tokom ugovorenog roka isporučiti do 26.000 taksi vozila. Vozila će u fazama biti uvođena na ulice New Yorka-a od 2013. godine. Novi kombi ove kompanije koštaće oko 29.000 dolara.

U saopštenju se dodaje da će do 2017. godine “Nissan” biti u mogućnosti da proizvodi vozila samo na električni pogon.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik